Lekker in je vel


Zit je lekker in je vel?

Dan zul je merken dat het leren stukken makkelijker gaat, dan wanneer je allemaal dingen aan je hoofd hebt.


Veel beelddenkers zijn hoogsensitief. Zij voelen de emoties van andere mensen en de sfeer in een groep vaak haarfijn aan en kunnen zich goed op anderen afstemmen.
Dat je je goed op anderen kunt afstemmen, is een talent, maar soms moet je wel leren om goed met dat talent om te gaan. Het kan namelijk gebeuren dat je teveel de gevoelens en verwachtingen van andere mensen met je meedraagt.
Ook kan het zijn dat er allerlei moeilijke zaken spelen, zoals bijvoorbeeld pesten, een scheiding, ruzie, een zwakke gezondheid of faalangst.

Wanneer dat zo is, kan dat buikpijn, hoofdpijn, innerlijke onrust, angstig gedrag of boosheid veroorzaken. Het is dan moeilijk de motivatie en concentratie op te brengen om te leren.

Psychosociale hulp

De coaches van BETER-LEREN kijken bij leerproblemen niet alleen naar hoe jij leert, maar ook naar hoe jij in je vel zit. Door middel van bijvoorbeeld speltherapie, creatieve therapie, matrixmethode, etc. wordt er aan gewerkt dat jij zo goed mogelijk in je vel komt te zitten.
Meer informatie hierover is te vinden op onze site 2B-WELL.NL.


We werken onder andere met de matrixmethode

Mijn hoofd zit zo vol...
Ik kan er niets meer bij hebben...


De matrixmethode helpt je om op jouw eigen manier orde te krijgen in wat je denkt en voelt.
De matrixmethode helpt bij het ontwikkelen van een interne strategie om om te gaan met gedachten of emoties. Er worden vragen gesteld waardoor blokkades of beperkende gedachten aan het licht komen, zodat je zelf tot oplossingen kunt komen.